Campania de prevenţie a UMFCD - Asumă-ţi să fii sănătos! - Litoral 2025: Screening oferit de medici dermatologi, endocrinologi, pediatri şi pneumologi 11-16 august.
Campania de prevenţie "Asumă-ţi să fii sănătos!" a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti revine pe litoralul românesc pentru a oferi turiştilor prezenţi în 5 staţiuni de la malul Mării Negre consultaţii medicale endocrinologice, dermatologice şi pediatrice specialităţi cărora, începând din această vară, li se va alătura şi pneumologia.
Astfel, în perioada 11-16 august, medici dermatologi, endocrinologi, pediatri şi, în premieră pentru screeningul gratuit al UMFCD, şi medici pneumologi, se vor reuni în a -5-a ediţie a campaniei "Asumă-ţi să fii sănătos!" care se va derula în staţiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn şi Mangalia, aceştia fiind coordonaţi de nume de prestigiu ale medicinei româneşti : Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul UMF "Carol Davila" din Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi Prorector al UMF "Carol Davila" din Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Doina Pleşca, Preşedinte al Societăţii Române de Pediatrie, Conf. Univ. Dr. Anca Drăgănescu, Director Medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Maria Magdalena Constantin - Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, Conf. Univ. Dr. Beatrice Mahler - Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, Conf. Univ. Dr. Alin Codruţ Nicolescu, Preşedinte al Societăţii Române de Dermatologie şi Prof. Univ. Dr. Florin Mihălţan, Şeful Clinicii de Pneumologie din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti.
"Cred că această frumoasă iniţiativă a Universităţii noastre, campania "Asumă-ţi să fii sănătos!", care iată că împlineşte 5 ani de existenţă la malul Mării Negre, a devenit nu doar un eveniment de tradiţie pentru medicina de prevenţie din România, ci şi o oportunitate clară pentru toţi cei care doresc să-şi evalueze starea de sănătate şi care înţeleg că prevenţia medicală reprezintă înainte de toate respect de sine, dar şi pentru cei din jurul lor, statisticile precedentelor ediţii arătându-ne că numărul acestora este într-o continuă creştere şi sper ca, anul acesta, frecvenţa turiştilor care vor trece pragul campaniei să ne ajute să depăşim cifra record a consultaţiilor înregistrate în 2024, de 5.353, în contextul în care anul acesta, campania se bucură de prezenţa unei noi specialităţi medicale, pneumologia" a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul UMF "Carol Davila" din Bucureşti.
Acesta a ţinut să sublinieze faptul că " am convingerea că această frumoasă poveste dedicată sănătăţii oamenilor nu ar fi putut deveni una reală şi nu ar fi putut merge atât de departe fără sprijinul societăţilor medicale, al medicilor rezidenţi voluntari, al coordonatorilor lor, care de altfel sunt şi cadre didactice universitare ale UMF "Carol Davila", precum şi fără sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, al Ministerului Apărării Naţionale şi al grupurilor de salvamari, motiv pentru care ţin să le adresez tuturor sincere mulţumiri, iar la finalul acestei ediţii aniversare să ne bucurăm împreună de un nou succes şi de o nouă şi importantă stare de bine a sănătăţii tuturor celor care vor apela la serviciile noastre gratuite ".
Pe parcursul celor şase zile ale campaniei "Asumă-ţi să fii sănătos! " - Litoral 2025 turiştii aflaţi în concediu în staţiunile din sudul litoralului românesc sunt aşteptaţi să-şi evalueze starea de sănătate prin intermediul medicilor rezidenţi, specialişti şi primari care se vor afla în corturi special amenajate pe plajă, în intervalele orare 09.00 - 12.00 si 15.00 - 18.00, cu excepţia zilei de 16 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii.
Campania de prevenţie "Asumă-ţi să fii sănătos!" a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va fi realizată anul acesta în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie, Societatea Română de Pediatrie şi Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa şi al Ministerului Apărării Naţionale.
