Oamenii nu devin adulţi până la 30 de ani, susţin neurologii britanici

Oamenii nu devin adulţi până la 30 de ani, susţin neurologii britanici

Oamenii de ştiinţă ce studiază creierul şi sistemul nervos spun că vârsta la care devii adult este diferită pentru fiecare.

Deseori, tinerilor li se spune să ”se maturizeze”. Acum, tinerii ar putea să aibă un motiv oficial pentru care nu se poartă precum adulţii maturi.

Mulţi neurologi sugerează că persoanele cu vârsta de 18 ani încă trec prin schimbări la nivelul creierului, ce ar putea afecta comportamentul şi le-ar putea face mai predispuse la dezvoltarea unor tulburări de sănătate mintală.

”Spunem, de fapt, că a avea o definiţie a momentului când de la copilărie ajungi adult este extrem de absurd. Este o tranziţie mult mai nuanţată, ce are loc pe parcursul a trei decenii. Cred că sistemelor de educaţie, de sănătate şi de justiţie le este confortabil să aibă astfel de definiţii”, a spus prof. Peter Jones de la Universitatea Cambridge, citat de bbc.com.

În prezent, conform legislaţiei din cele mai multe state ale lumii, o persoană este considerată adultă de la vârsta de 18 ani.

Astfel, de la vârsta de 18 ani, o persoană poate vota, cumpăra alcool şi este tratată ca pe un adult dacă are parte de probleme cu poliţia.

În ciuda acestui lucru, prof. Jones este de părere că judecătorii cu experienţă în criminalistică recunosc diferenţele dintre un acuzat de 19 ani şi un infractor de peste 30 de ani.

”Cred că sistemul se adaptează la ideea unei omide transformându-se în fluture. Nu există copilărie şi apoi maturitate. Oamenii se află pe un drum, pe o traiectorie”, a precizat el, la întâlnirea specialiştilor în neuroştiinţă găzduită de Academia de Ştiinţe Medicale din Oxford.

viewscnt