Imunizarea împotriva Covid-19: 75% din capacitatea zilnică de vaccinare, rezervată pentru vârstnici şi pacienţi cronici

Imunizarea împotriva Covid-19: 75% din capacitatea zilnică de vaccinare, rezervată pentru vârstnici şi pacienţi cronici

Autorităţile au decis să rezerve 75% din programările zilnice pentru vaccinarea împotriva Covid-19 persoanelor în vârstă şi pacienţilor cronici, categoriile cele mai vulnerabile în faţa infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. 

Astfel, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a transmis STS o solicitare de modificare a platfomei pentru programare, astfel încât 75% din programările dintr-o zi să fie rezervate vârstnicilor şi pacienţilor cronici.

Modificarea platformei de programare urmează "să prioritizeze vârstnicii şi persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esenţiale şi 75% persoanelor vulnerabile”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Modificările solicitate vor fi implementate efectiv în următoarele zile, după dezvoltare şi o scurtă perioadă de testare.

Astfel, pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, numărul programărilor nu va putea depăşi 25% din cele disponibile zilnic.

„După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajaţi în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecţiuni cronice şi cele cu dizabilităţi, precum şi de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea şi în etapa a II-a”, a precizat CNCAV.

Corelarea numărului de doze de vaccin livrate de companiile farmaceutice către România cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare şi pentru rapel este o situaţie întâlnită şi în alte ţări europene, obictivul fiind de a optimiza procesul de vaccinare în funcţie de stocurile de vaccin existente.

viewscnt