Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienţilor o abordare integrată complexă, de ultimă generaţie, pentru managementul cancerului, în conformitate cu cele mai recente ghiduri şi protocoale disponibile la nivel internaţional. Pacienţii au acces la specialişti cu experienţă în Oncologie medicală, Radioterapie (inclusiv stereotaxie şi brahiterapie), Medicină nucleară (SPECT-CT, PET-CT şi terapie izotopică), la care se adaugă chirurgia oncologică, imagistica medicală, laboratorul de analize şi anatomia patologică.
Medicina nucleară joacă un rol important în managementul pacientului oncologic, prin investigaţiile imagistice avansate, care pun în evidenţă modificările funcţionale specifice celulelor tumorale, adesea insesizabile prin investigaţii imagistice structurale (CT, RMN) în stadiile incipiente.
Cazurile oncologice sunt analizate cu atenţie în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board), care apoi recomandă cele mai bune strategii de diagnostic şi tratament, în funcţie de particularităţile fiecărui caz.
Diagnosticare de precizie cu echipamente de medicină nucleară
Pentru pacienţii oncologici, investigaţiile de medicină nucleară sunt esenţiale pentru stabilirea unui diagnostic cert, a unui plan terapeutic optim, dar şi pentru monitorizarea leziunilor şi evaluarea răspunsului la tratament. Departamentul de Medicină Nucleară din Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziţia pacienţilor echipamente avansate tehnologic, pentru diagnostic de înaltă precizie.
Echipamentul pentru PET-CT Siemens Biograph Horizon 3R utilizează tehnologii de top, care redefinesc standardul în domeniu şi a intrat recent în portofoliul de elită al Centrului Oncologic SANADOR. Investigaţia PET-CT furnizează informaţii funcţionale detaliate, foarte precise, care oferă pacienţilor cea mai bună soluţie pentru recunoaşterea timpurie a afecţiunilor oncologice, dar şi pentru diagnosticul de precizie din neurologie sau cardiologie. Un diagnostic precoce permite stabilirea unei strategii terapeutice optime, care va asigura rezultatele cele mai bune pe termen lung. În plus, PET-CT are avantajul obţinerii atât de date funcţionale, metabolice (prin PET, tomografia prin emisie de pozitroni), cât şi morfologice, structurale (prin CT, tomografia computerizată).
Echipamentul Siemens Symbia Intevo Bold, utilizează tehnologii de ultimă generaţie pentru scintigrafie/SPECT-CT, o metodă de medicină nucleară de investigaţie non-invazivă, nedureroasă, care se poate asocia cu un tip de tomografie de emisie fotonică (SPECT) ce pune în evidenţă modificări metabolice celulare la nivelul diferitelor organe şi sisteme, şi a cărei imagine fuzionează cu imaginea structurală obţinută prin tomografie computerizată (CT), rezultând o localizare precisă a modificărilor metabolice.
Secţie dedicată pentru terapia izotopică
O metodă de tratament cu rezultate foarte bune în cancerul de tiroidă o reprezintă iodoterapia sau terapia cu iod radioactiv. Aceasta este indicată pacienţilor diagnosticaţi cu cancer tiroidian diferenţiat (papilar, folicular şi cel cu celule Hurthle) şi celor cu hipertiroidism prin boală autoimună (boala Basedow-Graves) sau prin guşă nodulară toxică. Tratamentul se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide sunt singurele din organism care au capacitatea de a capta iodul administrat. Izotopul radioactiv va distruge apoi celulele tiroidiene, în timp.
Centrul Oncologic SANADOR este singura unitate din sectorul medical privat care deţine secţie dedicată pentru terapia izotopică. Aceasta oferă un nivel performant de dotări şi servicii medicale ce vin în sprijinul pacienţilor afectaţi de neoplasm tiroidian şi nu numai.
Secţia beneficiază de circuite separate, de condiţii speciale de izolare şi de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiţii de maximă siguranţă şi confort, în acord cu protocoale terapeutice internaţionale. Pacienţii sunt cazaţi în saloane special amenajate, cu pereţii, uşile şi tavanul cu conţinut de plumb pentru protecţie împotriva radiaţiilor. Pentru stabilirea diagnosticului de certitudine şi pentru obţinerea parametrilor clinici necesari administrării unei terapii optime şi cât mai puţin invazive pentru pacient, medicul endocrinolog lucrează în strânsă legătură cu specialistul în medicină nucleară.
Centrul Oncologic SANADOR este parte integrantă din Spitalul Clinic SANADOR, astfel că oferă pacienţilor şi acces la infrastructura acestuia: bloc operator la standarde internaţionale (fiecare sală de operaţie este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3–4, asigurând protecţie avansată împotriva infecţiilor intraspitaliceşti), anestezie şi terapie intensivă, radiologie şi imagistică medicală, compartiment de primiri urgenţe (24/24H) cu 18 linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe.