Sondaj: Costurile îngrijirii medicale îi determină pe mulţi pacienţi să amâne programările la medici

Sondaj: Costurile îngrijirii medicale îi determină pe mulţi pacienţi să amâne programările la medici

Şapte americani din zece au amânat o programare la medic sau o procedură medicală din cauza costurilor ridicate, potrivit unui sondaj recent. Spitalele se confruntă şi ele cu mai multe provocări financiare, încercând să recupereze cheltuielile extrem de mari făcute în timpul pandemiei de COVID-19.

Un sondaj realizat de WebMD.com a scos la iveală că 69% dintre cei 701 respondenţi americani au avut probleme legate de costuri, vârsta şi sexul reprezentând factori importanţi în decizia de a amâna îngrijirea medicală.

Cei cu vârsta sub 45 de ani au fost mult mai predispuşi să amâne o programare sau o procedură decât cei cu vârsta de 45 de ani sau mai mult (77% faţă de 58%), iar femeile au fost mai predispuse la amânări decât bărbaţii (73% faţă de 64%).

Sondajul a avut loc în perioada 18-23 mai 2022 şi a reliefat că 10% dintre americani au fost nevoiţi să plătească o factură medicală de 25.000 de dolari sau mai mult. De altfel, un sfert dintre americanii chestionaţi au plătit o factură medicală de cel puţin 10.000 de dolari.

16% dintre respondenţi au spus că cea mai mare factură pe care au plătit-o vreodată a fost mai mică de 1.000 de dolari, iar 12% au declarat că nu au fost nevoiţi să plătească niciodată o factură medicală.

Costurile medicale au fost suficient de semnificative pentru a necesita un împrumut pentru 18% dintre respondenţi. Aproape jumătate (48%) dintre cei intervievaţi au declarat că ei sau cineva din gospodăria lor a avut o afecţiune medicală cronică care a creat dificultăţi financiare.

În ceea ce priveşte acoperirea prin asigurarea de sănătate, sondajul a constatat că: 41% erau asiguraţi prin intermediul angajatorului/angajatorului soţului sau soţiei lor, 23% erau asiguraţi prin Medicare sau Medicaid, 15% nu aveau asigurare de sănătate, iar 6% îşi cumpăraseră propria asigurare.

În ceea ce priveşte spitalele americane, acestea încă suferă din punct de vedere financiar, conform siterului healthexec.com. Spitalele s-au confruntat cu mai multe provocări financiare în aprilie, după o îmbunătăţire graduală a finanţelor în luna martie 2022. Veniturile spitalelor s-au prăbuşit în aprilie, în timp ce cheltuielile s-au diminuat doar uşor, potrivit celui mai recent Raport naţional al spitalelor realizat de Kaufman Hall.

Raportul americanilor subliniază provocările cu care spitalele şi sistemele de sănătate continuă să se confrunte din cauza pandemiei COVID-19. Marjele operaţionale ale spitalelor au înregistrat o scădere mare în aprilie - cu 38,1% faţă de luna trecută şi cu 76% faţă de aprilie 2021.

,,Primele patru luni ale anului au fost extrem de dificile pentru spitale şi sisteme de sănătate şi nu sunt de bun augur pentru restul anului. Chiar dacă marjele revin cumulativ la nivelurile de dinaintea pandemiei, multe vor sfârşi totuşi cu marje substanţial scăzute la sfârşitul anului", se arată în raport.

Costurile cu forţa de muncă ale spitalelor au crescut cu o treime de la începutul pandemiei. Lipsa forţei de muncă şi cererea uriaşă au forţat spitalele şi sistemele de sănătate să ofere salarii mai mari şi mai multe stimulente, cheltuielile cu forţa de muncă crescând de la 46% la 49% din cheltuielile totale în luna mai.

Tot mai mulţi pacienţi ajung în spitale în stadii mai grave de boală, crescând şi mai mult cheltuielile. Pacienţii cu afecţiuni cronice au întârziat probabil îngrijirea medicală pe tot parcursul pandemiei, ceea ce ar putea să le agraveze afecţiunile şi să necesite mai multe perfuzii, produse farmaceutice mai scumpe şi mai multe îngrijiri medicale.

viewscnt