Program de 75 milioane lei din fonduri UE pentru acordarea de bonusuri Covid-19 personalului din spitale private

Program de 75 milioane lei din fonduri UE pentru acordarea de bonusuri Covid-19 personalului din spitale private

Ministerul Sănătăţii derulează un program de 75 milioane lei, finanţat din fonduri europene, pentru acordarea de prime de risc (bonusuri Covid-19) personalului din spitale private.

Stimulentele de risc sunt destinate salariaţilor din unităţi sanitare private, implicaţi în activităţi de testare de
laborator prin metoda RT-PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

În acest scop, Ministerul Sănătăţii a anunţat organizarea procedurii de selecţie a unor parteneri interesaţi pentru încheierea unui acord de parteneriat în vederea elaborării şi depunerii cererii de finanţare aferente implementării proiectului “ Măsuri de stimulare a personalului din domeniul sănătăţiii aflat în prima linie de luptă cu noul coronavirus”.

Partenerii respectivi se vor ocupa de managementul proiectului, care include implementarea proiectului, coordonarea activităţilor de implementare pentru decontarea cheltuielilor cu acordarea stimulentului de risc, derularea achiziţiilor în cadrul proiectului şi activităţi de informare şi publicitate.

Una dintre principalele activităţi este cea de "decontare a cheltuielilor cu acordarea stimulentului de risc pentru personalul angajat al unor unităţi sanitare private, implicate în activităţi de testare de laborator prin metoda RT-PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, ca parte integrantă a activităţii de diagnosticare a pacienţilor cu Covid-19", se arată în anunţul ministerului.

Furnizorii nu trebuie să se afle in relaţie contractuală cu structurile teritoriale ale CNAS pentru furnizarea de servicii medicale paraclinice şi trebuie să fie nominalizaţi ca unităţi de specialitate care implementeaza activitatea de testare de laborator prin metoda RT-PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul Programului de supravechere şi control a bolilor transmisibile prioritare.

Bugetul general estimat al proiectului este de 75 milioane lei, din care cel estimat pentru fiecare partener este de 250.000 lei.

viewscnt