Criza de materiale sanitare va fi din ce în ce mai mare cu cât numărul cazurilor de COVID-19 va creşte, de aceea este necesar să se implice cât mai mulţi furnizori în fabricarea de noi materiale. Pro Integrator, o companie care produce dezinfectanţi profesionali, şi-a triplat producţia zilnică a capacităţii de productie şi şi-a dublat schimburile de muncă în fabrica sa de la Bragadiru, judeţul Ilfov.
Compania, specializată în producerea şi comercializarea de dezinfectanţi profesionali pentru operatori publici si privati din sistemul sanitar, precum şi de substanţe de dezinfectare si curăţare pentru uz casnic şi industrial, a accelerat livrarea de produse de dezinfecţie către toţi clienţii săi, companii private şi de stat, precum şi către consumatorii casnici.
„Ce este astăzi diferit faţă de alte epidemii cu care populaţia s-a mai confrutat este faptul că acest virus are o capacitate de răspândire mult mai mare prin contacte sociale”, a afirmat Cristian Stanciu, directorul companiei cu capital 100% românesc. Acesta susţine că şi-a luat toate măsurile necesare pentru a putea face faţă cererii foarte mari de pe piaţă. Astfel, schimburile de lucru în unitatea de producţie din Bragadiru, judeţul Ilfov au fost suplimentate, la fel şi producţia pentru gama de dezinfectanţi.
„Majoritatea clienţilor noştri sunt companii private dar şi instituţii publice precum spitalele din ţară cărora le-am furnizat un volum dublu de dezinfectanţi în această perioadă. De la declanşarea crizei medicale am solicitat la maximum capacitatea de producţie pe toate tipurile de produse pe care le producem” a precizat Cristian Stanciu,potriivit unui comunicat de presă.
Pe toată durata perioadei stării de urgenţă, compania păstrează legătura constant cu autorităţile publice de la nivel local, regional şi naţional precum şi cu Direcţiile de Sănate Publică şi cu furnizorii de substanţe active pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor din sistemul medical şi din partea populaţiei.
Ministrul Sănătăţii a precizat că încurajează capacitatea locală şi industria autohotonă pentru a produce dezinfectanţi, afirmând că Oltchim are un stoc de câteva mii de tone de biocide pentru oraşe.
,,Farmec a reuşit să producă biocide care se pot folosi în spitale şi ne gândim la o soluţie pentru Hexifarma pentru a se putea pune în funcţiune şi a produce biocide”, a afirmat şeful Sănătăţii.