Grupul suedez de servicii medicale private Medicover şi-a majorat veniturile pe piaţa din România cu 34,8% în primele nouă luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, până la 89 milioane euro, pe fondul extinderii activităţii, arată rezultatele financiare prezentate joi de companie.
Performanţa este uşor mai slabă decât cea înregistrată în primul semestru, când veniturile au urcat cu 40,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.
România este a treia piaţă ca mărime pentru Medicover, după Polonia şi Germania, cu o pondere de circa 14,4%.
Medicover este prezentă în România prin reţeaua medicală clinică Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.
„Veniturile diviziei de Serviciile Medicale din România au crescut puternic cu 65,8%, de la 26,6 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2018, până la 44,1 milioane euro în prezent. Performanţa a fost impulsionată de achiziţiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei şi Centrul Medical Academica din Bucureşti”, arată un comunicat al companiei.
Divizia de Servicii de Diagnostic din România a generat venituri de 44,9 milioane euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 13,9%, pe fondul extinderii prezenţei naţionale.
În 2018, Medicover şi-a majorat veniturile pe piaţa din România cu 27,1% comparativ cu anul precedent, până la 93,8 milioane euro, pe fondul extinderii prin mai multe preluări.
Reţeaua de clinici Medicover din România a crescut anul trecut cu 50%, până la 37 de unităţi, ca urmare a mai multor tranzacţii finalizate.
Astfel, Medicover a achiziţionat Spitalul Pelican din Oradea, două clinici deţinute de Centrul Medical Academica în Bucureşti şi Centrul Medical Phoenix, un operator medical privat din Oltenia cu o reţea de opt clinici în oraşe precum Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat şi Drăgăşani.
În prezent, reţeaua Synevo din România cuprinde 16 laboratoare şi 99 de centre de recoltare a probelor biologice.